Ik heb het over het racespel GTA V te krijgen

Jij geduld van jij PC-gamers is aanzienlijk op de proef gesteld. Oorspronkelijk zou GTA V voor 23 januari 2015 voor de PC beschikbaar zijn, echter nu - drie maanden later - schrijf ik dit review. Dan nog te zwijgen van het feit die de game al een half jaar op de PlayStation 4 en Xbox One te ontdekken is en anderhalf jaar op jouwe oudere broers. Die is echter nu een goed voorbeeld van het spreekwoord ‘geduld is een schone zaak’. GTA V op u PC is tenslotte de beste versie van Rockstars meesterwerk.

Mogelijk heb je de game al één of twee keer in jij bezit; tijdens u GTA V stream waren er dikwijls kijkers die momenteel voor de derde keer de volle mep naar Rockstars bank account overmaakten. Ben je maar van het PC Master Race-geloof ofwel heb je behalve beschikking over beslist console, dan is te zien dit de voornaamste keer dat u met het verhaal van Michael, Franklin en Trevor te maken krijgt. Dezelfde verhaal dat u nog lang met zal blijven.

U opbouw van GTA V is briljant. Na een flash back uit jij verleden kom jij op een toffe manier in contact met de drie hoofdrolspelers. Franklin dringt letterlijk het leven van Michael met, waarna deze man in zijn midlife crisis wordt getroffen door een oude ‘vriend’ Trevor. Elk personage heeft is eigen problemen, variërend van concurrentie in de drugshandel tot puberende kinderen. Michael, Travor en Franklink bezitten echter één ding gemeen: ze hebben alle drie aanleg voor criminelen activiteiten.

Het ene moment zit Michael achter zijn dochter aan die op het punt staat porno op te nemen, om vervolgens met zijn twee maten een gast te kidnappen uit u handen van u politie. Trevor in de helikopter, Franklin pakt de sniper en verschuilt zich in de wolkenkrabber aan de overkant, en Michael begint te met een grappling hook van jij enorme gebouw in arbeid.

Een erg toffe setting, maar jij gaafste is erg dat je tussen de personages zullen wisselen. Wanneer u succesvol als Michael de man hebt gekidnapt en opnieuw naast Trevor in de helikopter zit, zullen je kiezen vanwege met je machinegeweer de aanvallende helikopters uit de buitenlucht te knallen alsof te switchen bijvoorbeeld Franklin om met een sniper kogels door de cockpit van de piloten te schieten. De game hint soms naar welk personage je moet switchen, maar uiteindelijk kies je helemaal zelf vanuit welk perspectief je de game ziet.

Over perspectief gesproken: net indien de PlayStation 4- en Xbox One-bezitters kunnen de PC-gamers de wereld met GTA V tevens door de ogen van de drie criminelen zien. Iets sommige veel beter werkt op de PC. In de PlayStation 4- en Xbox One-versie van GTA V switchte ik altijd snel weer terug naar het vertrouwde third person-perspectief, maar op de PC vind ik de shoot-outs veel lekkerder indien je alleen het geweer ziet.

Deze komt door de precisie van de muis en het toetsenbord, en jij feit dat u met shift rent in plaats van met de X- of A-knop. U coveren is nog steeds even wennen, maar als u het eenmaal onder de knie hebt, schiet je tegenstanders gemakkelijk door jij hoofd. Het is voor het eerst dat ik u voordeel zie van de first person-modus op GTA V en het voegt in uw PC-versie echt een nieuwe ervaring toe.

Het rijden blijft altijd lastig van het toetsenbord, maar gelukkig kan je zonder enkele inzet een Xbox 360-, Xbox One- alsof PS4-controller gebruiken. Speciale PC-controllers werken dus ook. De slot herkent de stick meteen en u kan on the fly switchen onder de besturing. Onmiddelijke na een schietpartij van muis en toetsenbord kan met je één druk op de knop van je controller ook om te rijden naar de onderstaande objective.

Of sommige je ook kan doen in Los Santos, een voor Los Angeles geïnspireerde wereld met herkenbare plekken voor managers die er nu eens geweest is. Je kan onder andere een vliegtuig jatten op het vliegveld, je geld verspillen in de stripclub of nieuwe wapens kopen in jij wapenwinkel om voorbijgangers die voor je voeten lopen mee kapot te knallen. Nee, ik geef je hier geen ideeën; dit doet elke GTA-speler.

Enigszins voorbijgangers er bestaan om neer erbij knallen, ligt helemaal aan jou en het bakbeest medio je bureau. Rockstar geeft je gelegenheden om de game aan te proberen naar jouw keuze. Wil je meer variatie in jij burgers en auto’s, dan moet je de betreffende slider iets omhoog zetten. Meer draw distance, mooier water, goede schaduwen, hogere textures, je kan het allemaal aanpassen.

Jij hoeveelheid voetgangers en verkeer is on the fly erbij veranderen, maar aan sommige features zullen je de game opnieuw opstarten. Wat wat niet zo’n heel groot karwij is, omdat jij erg snel laadt in vergelijking met de console-versies. Indien je een 4k-monitor hebben, dan zullen je winkels overvallen in deze hoge resolutie; het is te zien ook mogelijk door twee extra beeldschermen aan te sluiten.

Het moge duidelijk zijn: de PC-versie van GTA V was het afwachten waard. Het biedt meer dan jij voorgaande releases en dan heb ik het nog niet eens gehad van de toevoeging van een nieuw radiostation, of nog toffer: de Rockstar Editor waar je filmpjes mee kan maken en de vele mods die spelers op de slot loslaten. Hier kom ik in mijn definitieve review op terug, evenals u verbeterde graphics, mijn grootste irritatiepunt betreffende de game plus GTA Online, dat ironisch genoeg voor de eerste dag van de release offline was. Het online gedeelte is te zien indien van typen gelukkig weer speelbaar, dus ook ik ga weer beslist gek masker aangroeien en aan jij slag met u heists op de PC.

Twee bussen racen over jij snelweg terwijl auto’s en motors achter ze aan snellen. Een jeep van turret beschermt de twee spelers met de busjes door de aanvallers eruit de buurt te houden. Helikopters worden ingezet, maar van de vuurkracht van de turret raken deze snel het wegdek. Al zigzaggend ontwijken de busbestuurders u brokstukken. Hun grootste gevaar is de met shotgun uitgeruste motorrijders die hen in één schot kunnen uitschakelen. Eén keer dood betekent dat de missie opnieuw moet indien je de heists-modus op hard speelt. Toch is dit 25% grotere beloning het waard, evenals het gevoel indien je veilig u busjes bij u eindpunt hebt gebracht.

De heists in GTA Online is geweldig. Hoewel ik zelf op sommige meer planning had gehoopt (alles is te zien al voor u gepland door beroemde gezichten uit jij GTA V singleplayer), is er dezelfde tactiek nodig door succesvol door jij verschillende missies te komen. Bij bovenstaand voorbeeld besloten we dat de twee bussen beter op elkaar konden rijden, zodat zij aanvallende auto’s weg konden beuken. Voor hun was de jeep bezig met u opruimen van vijanden die van voren aanvielen.

image

Leren van je fouten en deze bespreken betreffende je drie teamgenoten is erg relevant, daarom werken u heists niet echt van random spelers. Vervolgens nog te zwijgen over het feit dat er tevens spelers zijn die het leuk ontmoeten om zichzelf voordat te blazen, waardoor je weer volkomen opnieuw moet starten. Een vooropgesteld team bestaande uit spelers met een microfoon is dus beslist pre: dan zitten alleen de irritante bugs nog op de weg.

image

Net als in u singleplayer is jij laden in GTA Online ook veel sneller op de PC dan voor de PlayStation 4 en PlayStation 3 (waar ik u game eerder voor heb gespeeld). Echter zijn er nog altijd bugs voorradig die het flauwiteit in de weg zitten. Via de game een vriend joinen, is mij nog niet gelukt - wel via u Rockstar Social Club client die betreffende het spelen actief is. Daarnaast heb ik - en andere spelers op mijn heist-team - te maken gehad met een bevroren scherm. Gelukkig is te zien dit op erbij lossen als iemand anders van je team doodgaat, maar toch is jij irritant. Dit wordt hopelijk snel gepatcht.

Iets anders die ik graag gemakkelijker zie, is het feit dat u na een heist-missie uit een menigte wordt gezet en weer in u wereld gedropt worden. Het zou dikwijls toffer zijn indien je meteen de volgende missie zullen doen en boven alles handig als je net goede online spelers hebt gezien. Je kan zij gemakkelijk weer verschillend uitnodigen, maar deze is toch iets te omslachtig. U is ook jammer dat de first person-modus minder nuttig is om bij gebruiken tijdens dezelfde lastige heist. In uw singleplayer kan jij gemakkelijk en werkt het erg exact, maar in third person heb je toch meer overzicht, dat vereist is te zien bij het halen betreffende de pittige missies.

De first person-modus is natuurlijk nu cool als u stunts gaat is met je vrienden en deze opneemt. Met één teveel zorgen op de F1-knop wordt gameplay vastgelegd, die je later in de Rockstar Editor kan bewerken. Er zijn vaak mogelijkheden om beslist tof filmpje bij maken en u wordt erg juist om te bekijken wat spelers van deze feature gaan doen. Hetzelfde geldt voor de Director Mode, waar jij eigen scènes kan creëren op locaties en met personages uit de singleplayer.

Het enige minpunt is dat je hier niet alleen door je creativiteit wordt beperkt, maar ook door jij game zelf. Van de singleplayer bij spelen, unlock je personages die jij kunt gebruiken. Daardoor word je geforceerd de 40 uur durende campaign eruit te spelen om volledig gebruik te maken van deze tool. Zo’n movie maken duurt al erg lang en wanneer je de game al één, twee of mogelijk wel vaker hebt uitgespeeld op de andere platformen, is hiervoor geen zin door dat nog dezelfde keer te zijn.

Daarnaast moet jij dan weer een aantal tergende missies spelen. Mijn belangrijkste kritiekpunt van GTA V is jij feit dat daarginds missies in zitten waarbij geen rekening wordt gehouden met het plezier met de speler. Het past misschien goed in het verhaal dat je containers moet verplaatsen voordat een haven, toch qua gameplay is het niet interessant en ook frustrerend, omdat bijvoorbeeld jij voertuig erg sloom is. Net als de duikboot die je moet verplaatsen of de yoga die je zullen doen door irritante knoppencombinaties. Naast u vele hoogtepunten die de singleplayer betreffende GTA kent, zijn er ook meeste saaie missies waarbij totaal niet verwacht is aan beslist plezierige gameplay-ervaring. https://nl.gta-5-pc.com/

Echter laten we eindigen op een positieve noot, want dergelijke noten heeft die game in overvloed. Ik kan natuurlijk de review gratis afsluiten zonder wat te melden van de graphics. Deze zijn namelijk dikwijls mooier. Logisch zeker, hoor ik u PC Master Race-aanhangers denken. Ik vond de last-gen-versies destijds al erg grappig en op u PlayStation 4 plus Xbox One beleef je ook wederom een meer levendigere stad en scherpere graphics. Wanneer je de next-gen console-versie speelt, weet jij echter niet wat je mist. Wanneer je een grappig bakbeest hebt vallen, is Los Santos nog gedetailleerder, staan er nog langer files en aankomen Michael, Trevor plus Franklin nog meer tot leven. Je gaat echt dezelfde nog toffere ervaring tegemoet.

Grappig is dat sommige racemissies dan moeilijker bestaan op een betere computer; er is dan simpelweg meer auto’s op de weg waar je tegen aan zullen beuken. Even wachten op de flying car mod voor de PC-versie dus. Op het moment van typen is de mod community al volkomen los gegaan met cheats en verschillende aanpassingen in GTA V. Er bestaan nu al codes voor een oneindige hoeveelheid kogels, toch voor de werkelijke originele mods zal we nog even wachten. Maar ach, de PC-gamers beheersen nu wel eindelijk aan de slag met GTA V: de juiste versie betreffende Rockstars open wereld game welteverstaan.

image

Laat ik maar momenteel met een auto door de winkelruit knallen: GTA V is het voornaamst thuis op de PC. Niet uitsluitend door de betere graphics of bijkomend features, maar vooral door de snellere laadtijden en heerlijke precisie van u muis en toetsenbord. Toch liever van de sticks betreffende de slag? Zonder probleem. Je kunt on the fly van besturing verschillen. De first person-modus komt in u PC-versie ook meer tot zijn recht dan op de console in uw singleplayer, die ondanks beslist paar saaie missies erg spectaculair is. In de multiplayer ben je maar aangewezen op de third person-modus als je succesvol u gave heists wil halen. Vrienden zijn echter wel vereist. Hopelijk fixt Rockstar snel de bugs die de geweldige ervaring in jij weg zitten.

Gebruikersbeoordelingen: 9/10

Systeemvereisten Grand Theft Auto V

Minimum: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz / AMD Phenom X4 9850 2.5 GHz 4 GB RAM graphic card 1 GB GeForce 9800 GT / Radeon HD 4870 or better 72 GB HDD Windows 7(SP1)/8/8.1 64-bit

Recommended: Intel Core i5-3470 3.2 GHz / AMD FX-8350 4.0 GHz 8 GB RAM graphic card 2 GB GeForce GTX 660 / Radeon HD 7870 or better 72 GB HDD Windows 7(SP1)/8/8.1 64-bit